10 Manieren om sneller een tatoeage te laten verwijderen

De kans is groot dat je in de kortst mogelijke tijd de best mogelijke resultaten wilt krijgen. Hoewel het verwijderen van laser tatoeages geen proces is waar je je doorheen kunt haasten, zijn er toch dingen die je kunt doen om de zaken wat gestadiger te laten verlopen.

Drink meer water

Hydratatie is de sleutel tijdens het tatoeage verwijderingsproces. Het is aan te bevelen dat je begint met veel water te drinken in de weken die voorafgaan aan je eerste tatoeage verwijderingsbehandeling. Het water in je lichaam speelt een sleutelrol bij de celregeneratie. Je huidcellen zullen sneller regenereren met de juiste hydratatie, waardoor de huid de inkt in je pigment sneller kan afbreken.

Tip: tattoo laten verwijderen Rotterdam

Doe meer aan lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging verhoogt de bloedsomloop in het hele lichaam. Een goede circulatie stelt je huidcellen in staat de vruchten te plukken van een goede zuurstofvoorziening. Zuurstof is, net als water, van cruciaal belang voor celregeneratie en genezing. De laserbehandelingen zullen werken aan het afbreken van de inkt die je pigment heeft geverfd. Het opnieuw opbouwen van het pigment zal echter het werk zijn van je eigen lichaam. Geef het alle hulpmiddelen die het nodig heeft.

Houd een evenwichtig dieet met magere eiwitten aan

Eiwitten zijn ook goed voor je huid. Het aanhouden van een goed dieet dat weinig suiker en veel magere eiwitten bevat, bevordert de groei en regeneratie van huidcellen. Als bonus zijn er recente medische studies die erop lijken te wijzen dat magere eiwitten ook kunnen helpen bij het bevorderen van pijntolerantie.

Zorg voor voldoende slaap

Gezonde, goed uitgeruste lichamen genezen sneller. Je lichaam zal met de laserbehandelingen kunnen samenwerken om snellere veranderingen te bevorderen als je goed geslapen hebt en voldoende slaapt. Ook tussen de sessies door moet je de tijd nemen en goed rusten.

Hoewel lasertherapie niet bijzonder pijnlijk is, vinden sommigen de procedures toch vervelend. Als je jezelf voldoende tijd geeft om tussen de sessies door uit te rusten, voorkom je dat je tijdens het proces met een “burn-out” te kampen krijgt.

Rook niet

Roken heeft een negatieve invloed op de bloedsomloop van je lichaam. Zoals we bespraken, is de bloedsomloop een belangrijke factor in hoe snel je huid tussen de sessies door zal regenereren. In de weken die voorafgaan aan het begin van de laser verwijdering therapie, moet je alles doen wat je kunt om je lichaam gezond en klaar voor het proces te maken.

Geef jezelf de tijd om te stoppen met roken en helemaal over de verslaving heen te zijn voor je met de sessies begint. Het laatste wat je wilt doen is de gewoonte weer oppakken terwijl je therapie al aan de gang is.

Wacht met nieuwe inkt

Er komt een genezingsproces bij kijken nadat je een nieuwe tatoeage hebt laten zetten. Je herinnert je waarschijnlijk de irritatie en de hitte die je op de getroffen plek voelde nadat je nieuwe inkt had gekregen. Je moet je genezende energie niet op meerdere plekken tegelijk richten. Zelfs als je er absoluut zeker van bent dat je klaar bent voor een nieuw tattoo ontwerp elders op je lichaam, zal je immuunsysteem zijn aandacht niet willen verdelen.

Maak eerst het verwijderen van je huidige inkt af. Dan, als dit proces voltooid is, kun je verder gaan met nieuw kunstwerk.

Vermijd alcohol

Alcohol verdunt het bloed. Dit veroorzaakt moeilijkheden met de regeneratie van huidcellen. Je moet voorzichtig zijn met het minimaliseren van de inname van alcohol voordat je laser verwijdering therapie krijgt. Het beste is om helemaal met alcohol te kappen, zelfs als dat betekent dat je je tot een jaar lang van alcohol moet onthouden terwijl je regelmatig laser verwijderingsbehandelingen ondergaat. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.

Blijf uit de zon

Lasertherapie kan niet gedaan worden op een huid die last heeft van zonnebrand of een huid die overdreven droog is. Je moet uit de zon blijven en het risico van overmatige blootstelling aan eventuele UV stralen vermijden, vooral op de aangedane plek. Het is absoluut noodzakelijk dat je met een zo gezond mogelijke huid aan elke sessie van laser tatoeage verwijdering begint.

Gebruik vochtinbrengende crème op waterbasis

Het gebruik van een goede vochtinbrengende crème op waterbasis helpt niet alleen je huid gezond te houden, maar minimaliseert ook de schadelijke oliën en chemicaliën die sommige vochtinbrengende crèmes in je huid brengen. Deze kunnen het vermogen van de laser om de inkt in je lichaam af te breken tegenwerken.

Denk aan de beloning

Hoewel het misschien lijkt alsof het proces van laserverwijdering te lang duurt of te vervelend is om te verdragen, moet je je de beloning herinneren die gemoeid is met het volgen van de regels en het voortzetten van het proces. Als je kijkt naar de voordelen die het laten verwijderen van de tatoeage met zich meebrengt, zul je het proces waarderen voor wat het is: een terugwinnen van jezelf.

Als je van een tatoeage af wilt, is het er waarschijnlijk een die je met negatieve emoties doet worstelen. Misschien voel je je gebonden aan een donkere plek in je verleden vanwege de tatoeage die op je lichaam achterblijft. Je van die tatoeage ontdoen bevrijdt je van die herinnering. Is dat niet de tijd en moeite waard?

Hoe lang het proces ook duurt, je kunt er zeker van zijn dat hoe eerder je belt, hoe eerder je op weg bent om de natuurlijke schoonheid van je huid terug te winnen.